FSC papier

  • Jomulder
  • 02/08/2017
  • Mileu
  • Reacties uitgeschakeld voor FSC papier
FSC papier
FSC papier

Copypoint streeft ernaar om milieubewuste keuzes te maken op het gebied van materiaal en productie. Zo werken wij op het gebied van printwerk met het FSC gecertificeerd papier. Papier kan 100% of deels FSC gecertificeerd zijn.

De bescherming van het milieu begint bij duurzaam bosbeheer. Bossen zijn niet enkel bron van economische grondstoffen, zoals voor het maken van papier, maar zijn voornamelijk de natuurlijke habitat van een massa dier- en plantsoorten. Om deze ecosystemen te beschermen is een genormeerd, duurzaam bosbeheer noodzakelijk.

FSC
Het Forest Stewardship Council (FSC) werd in 1993, één jaar na de Internationale Milieuconferentie in Rio, gesticht als vzw. Het FSC wordt ondersteund door milieuorganisaties, sociale groepen en ondernemingen. Het zet zich in voor een verantwoord duurzaam bosbeheer en bevordert de handel in hout, dat op een sociaal- en milieubewuste manier wordt geproduceerd. Het bosbeleid wordt geëvalueerd, rekening houdend met de bijzonderheden per land. Het label is onderworpen aan strenge controles en betreft eveneens het geheel van de productieketen (Chain of Custody).
Productieketen (Chain of Custody)
Voordat een product het FSC label krijgt, moet de opspoorbaarheid gewaarborgd zijn vanaf zijn oorsprong. Dat betekent dat bedrijven die papier verwerken of handel drijven in papier, de gecertificeerde en niet-gecertificeerde producten systematisch van elkaar moeten scheiden.

 

Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Forest_Stewardship_Council