Nu ook internetten bij Copypoint

DE STAD WAGENINGEN – 13 APRIL 2005

Door Ivonne Sleutels

WAGENINGEN – Kopiëren, printen, inbinden, scannen en artikelen laten bedrukken kon al langer bij zowel Copypoint in de Hoogstraat als in de Bergstraat. Sinds kort heeft Copypoint ook vier computers beschikbaar voor internet.

Om gebruik te maken van het internet koopt de klant een speciale kaart. Met zo’n kaart kan 30 of 60 minuten gesurft worden. “Een half uur kost 3 euro en een heel uur 5,50 euro”, vertelt Loes Temme, het vaste gezicht van Copypoint. “Iedereen kan binnenlopen en met de code op de kaart inloggen”. Eenmaal een kaart gekocht, dan is het saldo zestig dagen geldig. Naast internet bestaat bij Copypoint ook de mogelijkheid om te kopiëren en te printen, zowel in zwart/wit als in kleur. Ook hier wordt gewerkt met een kaartensysteem. Hoe groter het saldo op de kaart, hoe goedkoper de kopieën. “Er kan gekopieerd en geprint worden vanaf 3,5 cent per kopie”, vertelt Loes.

In tegenstelling tot de kaarten voor internet zijn de kaarten voor kopiëren en printen onbeperkt geldig. “Door het gebruik van de kaarten kunnen mensen hier zelf aan de slag, maar we staan ze natuurlijk altijd bij als ze een vraag hebben” zegt Loes. “We hebben hier de nieuwste machines staan. De computers hebben een floppy drive, een CDRom speler, maar ook een USB aansluiting en een cardreader voor bijvoorbeeld het direct inlezen van digitale foto’s.” Het bedrukken van een T-shirt muismat, stropdas of een mok kan ook bij Copypoint. Zo zijn er nog veel meer footocadeau artikelen die bedrukt kunnen worden. Maar ook voor het serieuzere drukwerk (visitekaartjes, briefpapier en posters) kunt u bij Copypoint terecht.